Kultur Tilbake til oversikten  
Du er ikke pålogget.
Logg på  |  Registrer deg

 
Bærum Unge Strykere
 
 480 68 241

 hjemmeside

 e-post
 
Postadresse:
c/o Karin Bjørndal-Riis Michelets vei 32 A,
1368 Stabekk
 
Om Bærum Unge Strykere:

Vårt mål er spilleglede og samspill!

 

Vi er et foreldredrevet orkester med om lag 20 barn og unge i alderen 8-18 år fra hele Bærum.

 

Vår dirigent er Ellen Chronholm Pettersen. Ellen er 60 år og en allsidig pedagog som underviser i fiolin og trommer ved Bærum kommunale musikk- og kulturskole. Ellen har vært vår dirigent i 20 år, og spiller også i Bærum symfoniorkester når hun ikke er ved taktstokken hos oss.

 

Historie

Bærum Unge Strykere er landets eldste strykeorkester for barn. Orkesteret ble startet ved Høvik skole i 1931.

 

Torvald Rustad var den som høsten 1931 etablerte et strykeorkester på Høvik skole. Året før igangsatte han privatundervisning for barn i fiolinspill, og disse elevene dannet det første orkesteret. Orkesteret var privat, men opptrådte på skolen for å skaffe penger til noter og annet materiell.

 

I i 1941 opphørte den private driften, og orkesteret ble innlemmet i Høvik Skolemusikk – fremdeles med Torvald Rustad som leder og drivkraft. I 1973 ble orkesteret skilt ut fra skolemusikken med eget styre, og navnet ble endret til Høvik skoles strykeorkester. Et godt samarbeid med Stabekk skoles strykeorkester førte til at de to i 1987 slo seg sammen og dannet Høvik og Stabekk Skolestrykeorkester.

 

I 2003 tok vi spranget til enda et nytt navn - og fra da av har vi hett Bærum unge strykere.

 

Dagens orkester

Vi mottar økonomisk støtte fra Bærum kommune og fra Frifond-stiftelsen, og dette gir orkesteret en viktig base for driften. Rekrutteringen vår skjer hovedsaklig gjennom musikk- og kulturskolen, men vi er åpne for alle barn og unge som har lyst å spille hos oss. Vi rekrutterer fra hele Bærum, og har god spredning aldersmessig

 

 
 
Aktiviteter i Bærum Unge Strykere:

Bærum Unge Strykere ønsker velkommen alle barn og unge som har lyst å spille strykeinstrument!

 

Vi låner ut instrument gratis til våre medlemmer.

 

- Har du lyst å spille i orkester? Vi starter samspillgrupper for barn som ikke ennå har begynt på fiolin eller cello.

Vi kan også hjelpe til med å søke plass på musikkskolen for individuell undervisning. For tiden er det ingen eller kort ventetid på fiolin og cello. Kontakt oss!

 

- Har du allerede begynt å spille fiolin eller cello? Vi ønsker oss nye medlemmer til vårt aspirantorkester. De øver hver onsdag kl. 16-17 på Løkeberg skole.

 

- Har du noen års erfaring på et strykeinstrument? Er du omkring 12-13 år og har nådd et visst nivå, vil du få tilbud om å være med i hovedorkesteret som øver hver onsdag kl 17.00 – 18.40 på Løkeberg skole.

 

Vil du vite mer om oss eller spille i orkesteret, ta kontakt