Kultur Tilbake til oversikten  
Du er ikke pålogget.
Logg på  |  Registrer deg

 
Bærum Vokalensemble
 
 hjemmeside

 e-post
 
 
Om Bærum Vokalensemble:
Bærum Vokalensemble er et ambisiøst ensemble for damestemmer. Koret ble etablert i 1984, som et alternativ til de eldste medlemmene Bærum Pikekor. Første dirigent var Ellen Marie Vadseth Aksnes, som var en aktiv pådriver for både Pikekoret og Vokalensemblet. Bærum Vokalensemble kan vise til flere plasseringer i inn- og utland, og har blant annet vunnet Norsk Sangerforums korkonkurranse i 2009 og Landskonkurransen for kor i 2003. Koret ble nominert til Grammy i 2007 for sin innsats sammen med Ensemble 96 for albumet "Immortal Nystedt". Bærum Vokalensemble er kjent for sin vakre klang og varierte repertoar – fra renessansemusikk til nyere klassisk kormusikk.
 
 
Aktiviteter i Bærum Vokalensemble:

Historikk

Bærum Vokalensemble ble startet i 1984 av de eldste medlemmene i Vestre Bærum Pikekor (VBP). De syntes de var for gamle til å synge i et pikekor, men hadde ikke lyst til å slutte å synge, og helst ville de også synge sammen! Resultatet ble et kor som lenge het Vestre Bærum Vokalensemble, men som nå har tatt bort "Vestre" og trives godt med det. Koret er fortsatt et tilbud til de eldste medlemmene i VBP og til jenter som tidligere har vært medlemmer av dette koret, men har også åpnet for å hente inn medlemmer utenfra når det er nødvendig.

De første 13 årene av korets karriere var Ellen Marie Vadseth Aksnes korets dirigent, før Heidi Granlund og Siri Otterbeck ledet koret ett år hver. Høsten 1999 overtok Øystein Fevang som dirigent. Fra høsten 2004 fikk Anine Kruse Skatrud ansvaret som dirigent for Bærum Vokalensemble.

Bærum Vokalensemble var bidragsytere til den Grammy-nominerte platen Immortal Nystedt, der koret bidro med ”Nytt er livet”, et bestillingsverk for damekor av Knut Nystedt.

Med Anine har koret utviklet seg og deltatt i mange spennende prosjekter. Tre år på rad hadde koret konserter med kjente norske mannlige artister: Jan Eggum i 2005, Sigvart Dagsland i 2006 og Lars Lillo-Stenberg i 2007. Siden den tid har koret rettet seg mot mer klassisk modernistisk repertoar med blant annet fremførelsen av Bjørn Kruses verk Elementer, verk av Knut Nystedt og Arne Nordheim. Bærum Vokalensemble har også et vidt oppdragsrepertoar med musikk som passer til alle anledninger.

Priser og utmerkelser

Bærum Vokalensemble kan vise til flere plasseringer i inn- og utland, og har blant annet vunnet Norsk Sangerforums korkonkurranse i 2009 og Landskonkurransen for kor i 2003. I 2005 deltok koret på International Festival of Advent and Christmas Music with Petr Eben Prize i Praha og vant gullmedalje og prisen for beste dirigent. I Rimini International Choral Competition i 2007 vant Bærum Vokalensemble sølv.