Kultur Tilbake til oversikten  
Du er ikke pålogget.
Logg på  |  Registrer deg

 
Stabekk Teater og Teaterskole
 
 hjemmeside

 e-post
 
 
Om Stabekk Teater og Teaterskole:
„ Min drøm er å videreføre noe av det jeg fikk lære som barn og ungdom av teatersjef Bjørn Endreson (fra Stabekk), da han drev sitt Rogaland Teaters Barneteater i Stavanger, og kanskje bidra til å utvikle ny dramatikk for barn og unge og voksne, hvor både barn, unge og profesjonelle kan jobbe sammen. Slik bygger vi bro over generasjoner. Ved å jobbe på samme måte som vi alltid gjør i profesjonell sammenheng, tar vi barn og unge på alvor, mens vi har det gøy." Sigve Bøe, kunstnerisk leder.

To dager i uken driver vi kontinuerlig regulær teaterundervisning for ulike alderstrinn med improvisasjon, lek, teatersport, historikk selvutviklingsøvelser, (situasjonsforståelse, innlevelse, tilstedeværelse, teatertrening, forståelse av ordets verdi og betydning via lek) med lærere som har høy kompetanse. Hvert høst-og vårsemester runder vi av med en liten avslutningsforestilling som vi viser to ganger, siste mandag og onsdag før ferien hvor alle elevene deltar i forestillingen, og alle foreldre, familier og venner som er kommet for å se på også er invitert til en enkel liten fest etterpå.

Men vi lager også store oppsetninger med profesjonelle skuespillere hvor hele eller store deler av skolen er med. Ved siden av den regulære undervisnigen har vi produsert glimrende teaterforestillinger som vi har spilt mellom 15 og 20 ganger i Kulturhuset Stabekk Kino, eller turnert med for den Kulturelle Skolesekken, (90 forestillinger), på nær sagt alle ungdomsskoler i Akershus fylke, både Asker, Bærum. Follo og Romerike. Vi har spilt på Sandvika Lille Scene, Det Åpne Teater, Det Norske Teatret, Nansenparken og gjestet Det Kungliga Myntmuseet i Stockholm.

Målgruppene for de store produksjonene.
Askepott og Lillemus-mei av Bjørn Endreson. 2004 (Familieforestilling) CD-prod
Eventyret om Lissomlandet og Lagomlandet av Sigve Bøe 2005.(Voksne)
Baikonur Kosmodrom av Chistoffer Grøndahl 2005 (Ungdomsforestilling)
Adam, Eva og Hageslangen av Sigve Bøe 2006 (Ungdom)
Østafor Sol 2006 av Bjørn Endreson/Sigve Bøe(Familie) CD-prod
Den siste sangen av Rune Belsvik 2007 (Ungdom)
Gudene vet 2008 av Sigve Bøe (etter Ovid) (Ungdom og familie)
Havfruerovet. Åpningen av Nansenparken, samarbeid med "Happy Feet" 2008.
Erasmus Tyrannus Rex av Kate Pendry og Buy Nothing Day av Kim Atle Hansen 2009 (Ungdom)