Natur, miljø og friluftsliv Tilbake til oversikten  
Du er ikke pålogget.
Logg på  |  Registrer deg

 
BÆRUM HAGELAG
 
 67 14 82 75
 hjemmeside

 e-post
 
Besøksadresse:
Kolleveien 30 A
1344 Haslum
Postadresse:
Postboks 140
1319 Bekkestua
 
 
Aktiviteter i BÆRUM HAGELAG:

I tillegg til hagelagsmøter med foredrag, hagevandringer, turer m.m., som du kan lese om i årets program, har vi flere andre aktiviteter:

Studieringer

Prydgress

Det har i mange år vært arrangert studieringer om forskjellige hagerelaterte temaer. I 2008 var temaene: (a) Hosta og (b) Vann i hagen. I 2009 var temaet Iris og i 2010 Geranium/storkenebb. I 2011 har vi hatt en studiering om prydgress. Vi prøver å legge opp studieringene våre med en kombinasjon av forskjellige læringsmetoder som: foredrag, gruppearbeid, ekskusjoner, praktisk arbeid o.a. Vi vil gjerne ha forslag til temaer dere ønsker at vi skal ta opp.

Wøyendagen

I flere år har Bærum hagelag arrangert planteloppemarked på Bærum husflidsforenings store markedsdag på Wøyen gård, Gamle Lommedalsvei 33, Vøyenenga. Dette er en viktig inntektskilde for hagelaget, og plantene vi selger er gitt av hagelagets medlemmer. Vi tar imot alle typer planter. Til dette arrangementet trenger vi frivillige til å delta i planlegging og forarbeid, innsamling og merking av planter, samt rigging av standen, salg og nedrigging på selve dagen. Og vi trenger naturligvis også mange kjøpere!

Wøyendagen 2009
Foto: Lise Herud

Har du planter å avse til dette og/eller lyst til å delta i arbeidet, kontakter du en av oss i styret. Du kan også sende oss en e-post.

Foruten hagelaget finner du birøkterforeningen som selger honning, mange spennende boder med salg av husflidsprodukter, servering, utstillinger, demonstrasjoner og barneaktiviteter, og også underholdning med sang og folkedans.

Og på hagelagets planteloppemarked finner du både vanlige og mer sjeldne planter, til rimelig pris.

Dugnad for fellesskapet

Bærum hagelag arrangerer dugnader på Granly Dagsenter i Bjerkealléen 23 på Høvik (daghjem for hjemmeboende slagrammede og andre med ervervet hjerneskade). Til gjengjeld får vi gratis lokaler til hyggemøtet i november. Kontakt en av oss i styret hvis det er noe du lurer på i denne forbindelse.

Åpne hager

 

Flere av våre medlemmer åpner sin hageport for besøk. Besøkshagene er like forskjellige som menneskene som driver dem. Dette er ikke designhager eller glansbildehager, men personlige hager som gjenspeiler eierne og deres sans for estetikk. Det er inspirerende og lærerikt både å få og få komme på hagebesøk.

Her finner du navn og adresse til hager som gjerne tar imot besøk, men kontakt eieren og avtal tid på forhånd.

Solfrid Kvernsveen, Grevegården 7, 1369 Stabekk.  
Tlf. 916 55 454, cristina@jbv.no
Relativt liten hage, men med store mengder vårblomstrende løk og roser, særlig historiske.  De beste besøksperiodene er fra midten av april og ut mai for løkblomstring, og fra slutten av juni til midten av juli for roseblomstring.  Åpen hage fredag 1. juli fra kl. 19.  Du er velkommen ellers også, men vennligst ring på forhånd.  Parkering ved Stabekk kino.


Bodil Lochner
, Vestre Kjøyavei 6, 1369 Stabekk.  
Tlf. 67 53 66 03/976 97 097
Gammel hage med flere hundre forskjellige roser, deriblant en stor samling gallicaroser og over 60 ulike klematis.