Kultur Tilbake til oversikten  
Du er ikke pålogget.
Logg på  |  Registrer deg

 
JAR SKOLES MUSIKKORPS
 
 901 50 027

 hjemmeside

 e-post
 
Besøksadresse:
Storengv 2/4
1358 Jar
Postadresse:
c/o Pål Eskås Storengveien 60 C
1368 Stabekk
 
Om JAR SKOLES MUSIKKORPS:
Korpset er et fantastisk tilbud til barna våre!
I korpset lærer barna noe de vil ha glede av resten av livet! De får et profesjonelt undervisningstilbud og får oppleve spilleglede og gleden ved bevegelse til musikk.. De får også mange venner på tvers av klassetrinnene og blir en del av et godt miljø. Skolekorpset ivaretar tradisjoner og forvalter en kultur. Når barna tar på seg uniform 17. mai finnes det ingen stoltere enn oss foreldre! Her vises glede, identitet, stolthet og samhørighet. I løpet av året har vi mye moro underveis. Vi har bl.a. konserter, drilloppvisninger, korpsstevner og seminar samt årets høydepunkt – Korpsturen.

Undervisning for musikanter
I korpset får barna individuell opplæring av musikkpedagoger fra Bærum Kommunale Musikkskole. Disse timene foregår på skoler i lokalområdet eller på kulturskolen på Sjøholmen. Et unikt og profesjonelt tilbud der barna er i de beste hender. I tillegg kommer korpssamspill hver onsdag. Aspirantene (de yngste) har øvelse i SFO-tiden på onsdager.

Undervisning for drillere
Drill på Jar er delt i to drillopplegg: Showdrillen, som er et privat opplegg som ikke er i direkte tilknytning til Jar skoles musikkorps, og Jar skoles musikkorps drilltropp. (Man trenger ikke bli med i korpsets drilltropp for å være med i Showdrillen) Men, korpset rekrutterer aspiranter fra showdrillen og instruktørene er de samme i Show- og korpsdrillen. Både showdrill og korpsdrill har øvelse onsdag ettermiddag i gymsalen.

Myten om at korpset krever mer tid enn andre fritidsaktiviteter stemmer IKKE!
Men loppemarkedet da? Jo, det har vi, og det er faktisk vår største inntektskilde. Men det er bare en gang i året! Kanskje burde vi hatt flere, fordi dette er fantastisk hyggelig! Vi har blant annet loppefest for foreldrene, med mye latter og moro. Utover det arrangeres julemesse med konsert første advents helg, med konsert lørdag og julemesse søndag. I tillegg kan foreldrene bli bedt om å bake kaker eller ha vakt for eksempel på seminaret i november eller når vi har spilleoppdrag ute, deltar på stevner eller har inntektsgivende aktiviteter. Mer er det ikke!