Kultur Tilbake til oversikten  
Du er ikke pålogget.
Logg på  |  Registrer deg

 
RYKTE
 
 45808754

 hjemmeside

 e-post
 
Besøksadresse:
Kampebråten 7 B
1338 Sandvika
Postadresse:
Kampebråten 7B
1338 Sandvika
 
Om RYKTE:

RYKTE

Om Teateret

RYKTE er et amatørteater, en ideell forening registrert på Brønnøysund med org. nr.: 990 820 775.
 
Teateret er en selveiende institusjon med kontor i Bærum Kommune. Foreningens formål er aktivt å arbeide for å fremme kulturaktiviteter ved å motivere medlemmene til å delta i alle aktiviteter som inngår i det å skape en teaterforestilling.
 
RYKTE har eksistert siden 2000 og frem til i dag har årlig satt opp selvskrevne stykker. De to første årene viste vi revy på Rykkinn. Siden har vi produsert helaftens skuespill, gjerne ironiske fremstillinger av byråkrati, den kullørte sladrepresse, overvåkning og lignende, men også klassiske teaterstykker. 
Vi har våre oppsettinger som ofteste på Lille Scene i Sandvika i Bærum.

Teateret har profesjonell regissør, koreograf, lyd/lys-tekniker og sminkør.

Våre oppsettinger

I 2017 har vi mye på gang. I februar spilte vi Shakespeares "Stormen" på Lille Scene i Sandvika.

Etter sommerferien deltok vi på Sandvika Byfest, først på Kulturnatten Elvelangs på lørdag 26/8 og så med en oppsetting av "Veslefrikk med fela" på Byscenen i Sandvika på søndag 27/8.

I oktober produserer RYKTE, i sammarbeid med Bærum Kulturhus, en oppsetting av Fernando Pessoas "Sjøfareren". Dette inngår som en del av Kulturhusets satsing på kultur fra Portugal, og da spesielt fra Lisboa, i løpet av høsten 2017. "Sjøfareren" skal spilles 27-29 oktober på Underhuset på Bærum Kulturhus. Les mer om dette her.

I begynnelsen av september har vi hatt en audition for vår neste hovedoppsetting, Shakepeares "Troll kan temmes" som skal spilles på Lille Scene i Sandvika i februar 2018. Det meste av høsten blir vår skuespillergruppe opptatt med øving for dette skuespillet.
 
Øving

Forberedende prøver starter vanligvis etter sommerferien med øving en gang i uka (mandager) fra september (unntatt skoleferier) frem til forestilling i februar og noen helgeøkter i tillegg. Vi spiller som oftest i Sandvika, men øver nesten alltid på Rykkinn unntatt når vi flytter inn på scenen før forestilling.
Vi er på Lille Scene i ukene 5 og 6. Etter innflytting på Lille Scene øver vi hver dag på scenen i 6-7 dager frem til generalprøven og selve forestillingene. Øving er vanligvis fra kl.18-21 unntatt helgeøving som foregår om dagen.

Medlemskap

Teateret har 24 medlemmer hvorav den aktive teatergruppa består av omtrent 20 personer. I tillegg har vi flere aktive medlemmer som organiserer aktiviteter, scenografi, kostymer, sminke og teaterets administrasjon. Vi har et stort aldersspenn fra 14 -77.

For å bli medlem og delta aktivt må man betale medlemskontingent. 
Det forutsettes at alle aktive er med i vår lukket gruppe "Det RYKTEs" på Facebook.

Medlemskap i RYKTE er åpen for alle, men vi gjør oppmerksom på at vi ikke er et barneteater. Vår nedre aldersgrense er vanligvis 12 år men det hender at vi gjør unntak.

 

 
 
Aktiviteter i RYKTE:
Nedenfor kan du lese om vår neste forestilling som kommer i nærmeste fremtid.

 

 
Sjøfareren
av Fernando Pessoa.

Sterkt teater som dukker ned i bevisstheten. Hva er virkelighet og hva er drøm? «Truth is fiction, fiction is truth, and everything is strange beyond telling». Richard Zenith.

«Sjøfareren» av Fernando Pessoa settes opp i Bærum Kulturhus' scene Underhuset. Kvelden starter med en innledning om dikteren og hans Lisboa ved Diana Santos og João Marques Lopes på Foajéscenen.

Det statiske, drømmende og psykologisk teaterstykket utspiller seg i et gammelt slott. Tre kvinner har likvake gjennom natten og håper at solen aldri skal stå opp. Sjøfareren, som har gitt tittel til stykket, synes å inneha en nøkkelrolle i kvinnenes liv.

«Sjøfareren» er en reise inn i egen bevissthet, inn i en selv, inn i en dyp periodisk gjentagelse av refleksjoner, speil, minner, håpefulle fortider og falske erindringer; alle i form av drømmer om sannhet, virkelighet og selvet; drømmer som kan bli virkeligere enn verden, sannere enn det Skaperen tillater. Dette er en vandring gjennom Pessoas verden og hans oppdiktede identiteter.Fernando Pessoa

«O Marinheiro» eller «Sjøfareren» er det eneste teaterstykket Fernando Pessoa fullførte. Pessoa (1888-1935), som regnes som en av 1900-tallets største poeter, var nesten ukjent i sin samtid, men etterlot seg en koffert med litterære etterlatenskaper som viste seg å inneholde over 25 000 upubliserte tekster.

Det som særlig kjennetegner Pessoas forfatterskap er hans bruk av såkalte heteronymer, oppdiktede forfattertyper med hver sin egenartete historie, skrivestil, temperament, filosofi og livsinnstilling. Han var den første til å bruke betegnelsen heteronym, som innen litteraturen er en fiktiv dikterpersonlighet. Et heteronym er mer omfangsrikt enn et pseudonym, for det rommer ikke bare et annet navn, men også en annen personlighet.

Pessoas roman, «Uroens bok», ble valgt inn som ett av litteraturhistoriens 100 viktigste verker da den i 2002 fikk plass i Verdensbiblioteket.

Skuespillet er oversatt av Willy Walder.

Regi ved Erik Borchsenius.

Medvirkende

Skuespillere: Silje Torpen Kyvik, Ellen Randi Leirdal,
Jorunn Ødegård.
Regissør: Erik Borchsenius
Produsenter: John og Eva Marie Bellis
Kostymer: Eva Bellis
Lyd/lys: Erik Borchsenius
Scenografi: ”MANNSKAPET”, Aleksander Erlandsen, Stian Oftedal og Peder Langfeldt
Videobakgrunn og foto: Erik Borchsenius
PR: Silje Kyvik og John Bellis
Sufflør: Julie Hellerud
Økonomi: John Bellis

Pessoa og Lisboa
 
"SJØFAREREN" spilles på

UNDERHUSET
I BÆRUM KULTURHUS


27/10-2017 kl. 20:30 Premiere
28/10-2017 kl. 20:30
29/10 kl. 20:30
Billetter til alle våre forestillinger kan kjøpes på:

tlf: 815 11 777
eller
www.baerumkulturhus.no


 

Forestillingen er støttet av :