Idrett Tilbake til oversikten  
Du er ikke pålogget.
Logg på  |  Registrer deg

 
BÆRUM BASKET
 
 hjemmeside

 e-post
 
Besøksadresse:
RYKKINHALLEN, Leirdueveien 73
Postadresse:
Postboks 195
1319 Bekkestua
 
Om BÆRUM BASKET:
DET STARTET I BÆRUM: Basketball og Bærum er to synonyme begreper. Basketballens vugge sto i Bærum, og norsk basketball har i realiteten vokst seg stor med vårt distrikt som sentrum for aktiv­iteten. Bærum er fortsatt kommunen med flest NM-gull og kongepokaler i basketball. NM-grossisten Bærum Basketballklubb ble stiftet 13. mars 1963 og Bærum BBK var den første spesialklubben for basket­ball som ble medlem av NIF. De store oppgjørene i norsk basketball pÅ 70-tallet stod mellom Bærum og Sand­vika i det som den gangen het hovedserien for menn.

BÆRUM BASKET: De fire basketball-klubbene i Bærum bestemte seg for å satse sammen under samarbeidsnavnet BÆRUM BASKET. EB-85, Lommedalen, Bærums Verk og Sandvika skal sørge for at forholdene ligger best mulig til rette for talenter i alle årsklasser. Bærum Basket ble vedtatt dannet våren 2009 på et konstituerende møte mellom de fire samarbeidsklubbene.

SAMARBEIDSKLUBBENE: De fire klubbene i samarbeidet er enige om at satsingen på elitebasket i Bærum bør samles i én lagenhet. Bærums Verk IF er en av landets største og eldste idrettsforeninger med flere idretter på programmet. Sandvika ble stiftet i 1967 og er en av landets eldste basketball-klubber, mens Lommedalen og EB-85 først og fremst har fokusert på rekrutteringslag i flere år. 
Spillere fra Bærum har vært toneangivende på nasjonalt elitenivå i alle år; Pål Vik og Åsmund Berge viste vei allerede på 70-tallet. Siden den gangen har klubbene bak Bærum Basket vunnet 31 NM-gull for seniorer i tillegg til en rekke NM-titler i aldersbestemte klasser.

ELITELAGENE: BÆRUM BASKET spiller i BLNO som er den norske eliteserien i basketball for menn. Vi tror det er avgjørende både for sporten og unge talenter i Bærum at kommunen har et slagkraftig eliteserielag. Vi ønsker å nå toppen sammen - først og fremst gjennom å gi norske talenter et fullverdig tilbud. Bærum Basket organiserer også et elite juniorlag for de beste juniorspillerne i distriktet.
Vi kommer aldri til å la oss styre av muligheten til kortsiktige resultater, og vårt fokus vil alltid være utvikling av norske talenter. Vi tror ikke det er fornuftig å bruke store summer på utenlandske spillere. Utenlandske spillere blir hentet til Bærum Basket dersom de kan bidra til å komplettere laget på posisjoner der vi er tynt besatt. Pengene og kompetansen bør forbli i Norge. Bærum Basket tror ikke det er mulig å kjøpe langsiktig suksess med penger, og Bærum Basket skal vise at det er mulig å oppnå store resultater med relativt små budsjetter.

TALENTFABRIKKEN: Bærum Basket skal være den norske talentfabrikken, og skal være ledende i utvikling av norske spillere. Bærum Basket skal være den naturlige klubben å søke til for alle ambisiøse spillere i Bærum. Bærum Baskets spillerstall SKAL ha lokal forankring, med flest mulig av spillerne hentet fra samarbeidsklubbene. Bærum Basket skal være en betydelig og tydelig aktør i nærmiljøet. Vi skal skape interesse for basketballsporten, men også respekt for våre verdier.