Kultur Tilbake til oversikten  
Du er ikke pålogget.
Logg på  |  Registrer deg

 
Kammerkoret Nova
 
 412 35 503

 hjemmeside

 e-post
 
Besøksadresse:
Voll Terrasse 53B
1358 Jar
 
Om Kammerkoret Nova:

 

 • Kammerkoret NOVA ble startet høsten 2001 av Anne Karin Sundal-Ask og var opprinnelig hennes eksamensprosjekt ved Norges Musikkhøyskole. Vivianne Sydnes er korets nye dirigent fra 2013.

  Først og fremst ønsker Kammerkoret NOVA å skape god musikk. Vi er kjent for vår homogene klang og vår evne til å formidle musikalske stemninger. Målet er hele tiden å gi publikum en god opplevelse enten de møter oss på konsert eller på CD. Et godt sosialt miljø med hyggelige, erfarne og engasjerte sangere legger et godt grunnlag for å få dette til.

  Koret bruker deltagelse i internasjonale konkurranser aktivt som inspirasjon til å øve og jobbe målrettet og effektivt. Høsten 2009 vant koret to førstepriser i Grieg Internasjonale korfestival. Samme høst vant vi også voksenkorklassen i Let the Peoples Sing, Den Europeiske Kringkastingsunionens (EBUs) internasjonale konkurranse for amatørkor.

  Vi arbeider aktivt med å finne fram til og utvikle spennende kormusikk som gir både publikum og oss nye utfordringer, og vi har flere ganger samarbeidet med komponister og arrangører. Blant annet har vi ved to anledninger fått støtte fra Norsk Kulturråd for verk spesialskrevet til Kammerkoret NOVA. Dette gjør at koret i dag har et stort og variert repertoar å ta av.

  Koret holder en rekke i konserter i løpet av året og liker å eksperimentere med konsertformatet. Hver vår siden 2006 har vi arrangert “Hunger”, en konsertserie til inntekt for Kirkens Bymisjon. Gjennom Hunger har vi etablert samarbeid med en rekke andre kor, musikere og skuespillere. I desember 2009 vil koret for første gang holde en julekonsert for barn, der vi vil kombinere korsang og improvisasjonsteater. I tillegg til konsertvirksomhet, tar vi gjerne på oss oppdrag, både store og små.

  Våren 2008 gav Kammerkoret NOVA ut sin første CD “Nova“. CD-en ble godt mottatt og fikk gode anmeldelser i norsk presse. CD-en ligger ute for salg i platebutikker og i nettbutikker. Novas neste plate Tho Whow We Sing ble ti dels overstrømmende godt mottat i pressen.