Kultur Tilbake til oversikten  
Du er ikke pålogget.
Logg på  |  Registrer deg

 
Koret Diandre
 
 934 23 508

 hjemmeside

 e-post
 
 
Om Koret Diandre:

Diandre er et blandet kor som synger a cappella. Vi er et ungdommelig og sprekt kor med mye humor og med bra besetning i alle stemmegrupper. Vi er vanligvis rundt 30 humørfylte sangere.

Vi øver hver torsdag på musikkrommet til Møllergata skole i sentrum av Oslo, og tar opp nye sangere ved semesteroppstart.

Korets dirigent er Anna Granqvist. Hun tok over dirigentstokken i november 2009. Anna er svensk og flyttet til Norge i 1995 for å studere ved Norges Musikkhøyskole, bl.a. med fordypning i kammermusikk. Hun har solid utdanning og erfaring som sangpedagog, dirigent og sanger. I de senere år har hun videreutdannet seg til grafisk designer og ønsker nå å kombinere egen virksomhet innen dette feltet med sang og musikk.   

Koret Diandre har de fleste genre på repertoaret, men er alltid på jakt etter arrangementer som er litt forskjellig fra det som kor «flest» synger. Vi synger mye jazz, pop, rock, men utfordrer også oss selv med både moderne musikk og folkemusikk. Mange sangere gir sitt beste når vi stemmer i drikkevisene.

I 2006/2007 gjennomførte vi prosjektet «Gatelangs» med sanger som omhandlet Oslo og andre storbyer. Prosjektet understreket vår identitet som et kor med tilhørighet til Oslo. I 2009 feiret vi 15-års jubileum med både jubileumskonsert, -fest og utenlandstur. Jubileumsturen gikk til Wien, der vi deltok i Internationaler Franz-Schubert Chorwettbewerb & Festival og kom hjem igjen med et hederlig resultat og sølvdiplom. Våren 2011 fremførte vi «Gloria» av John Rutter i samarbeid med et blåseensemble fra Sinsen Musikkorps og organist Hannah Bartram.

Diandre har ved flere anledninger samarbeidet med andre kor, blant annet har dette resultert i givende julekonserter. Vi tar gjerne sangoppdrag ved jubileer og markeringer. Koret har i tillegg som målsetning å dra på festival eller delta i konkurranse annethvert år.

Diandre er et kor hvor glede, humor og sosialt samvær er i fokus, mens vi hele tiden prøver å strekke oss litt lengre musikalsk. Ingen øving uten en god latter!